zaterdag 24 oktober 2009

Puzzelboom

Door Charmaine, groep 8
Benodigdheden
  1. zwart papier op A4 formaat
  2. zwart papier 23 bij 32 cm
  3. oliepastels
  4. schaar en plaksel
De leerlingen tekenen met potlood een eenvoudig berglandschap met een maan erboven op een zwart A4 vel en kleuren dit in met oliepastel. Omlijn de bergen met zwarte oliepastel, evenals de maan.Wijs de leerlingen erop dat de lucht rondom de maan lichter van kleur is. Als er onvoldoende kleuren blauw zijn, bereik je deze lichtere kleur door eerst wit te nemen en er dan met lichtblauw overheen te gaan. Gele strepen erdoorheen geven het schijnsel van de maan goed weer. Voor het donkerder maken van blauw geldt: kras er zwart doorheen. Op deze manier zorg je voor een vloeiende overgang in de lucht (beeldaspect: nuance)
Als het kleuren klaar is, draai je het vel om. Op de achterkant teken je een boom met vijf takken: een naar rechts, een naar de rechterhoek, een naar boven, een naar de linkerhoek en een naar links. Let erop dat takken vlak bij de stam dikker dan verder van de stam af.
Er zijn nu zes 'puzzelstukken'. Knip deze uit en leg ze op het grotere zwarte vel. Gebruik de uitgeknipte boom om te kijken of de stukken goed liggen. Plak alle onderdelen vast, behalve de boom natuurlijk. Misschien kun je daar nog iets anders leuks mee doen?

Door leerlingen van groep 8

1 opmerking:

  1. Een maand geleden ontdekte ik deze blog. Tjonge tjonge... zoveel leuke dingen om uit te proberen in onze klas. Gisteren maakten we deze opdracht in het derde leerjaar... De kinderen vonden het superplezant. En de resultaten waren... PRACHTIG!
    Bedankt!!!

    BeantwoordenVerwijderen