zaterdag 21 november 2009

Sinterklaas skyline

Door Jurre, groep 8

Op de site van juf Lisette staat een les die we elk jaar opnieuw doen om het klaslokaal in Sintstemming te krijgen: de Sinterklaas skyline! Benodigdheden:
  1. donkerblauw of paars papier A4 formaat
  2. geel papier A4 formaat
  3. zwart papier A4 formaat
  4. paperclips
  5. schaar
  6. stanleymesje
  7. snijmat
  8. plaksel
Teken op het zwarte vel een skyline van een straat. Teken er eventueel een boom bij, en plaats een zwarte piet bij een schoorsteen. Leg dit zwarte vel op een geel vel en maak deze aan elkaar vast met vier paperclips. Knip/snijd de skyline uit, waarbij je dus door twee vellen tegelijk knipt.



Snijd later raampjes uit de huizen van alleen het zwarte papier, zodat de raampjes geel worden. Knip een maan (rondje omtrekken) uit het overgebleven stuk van het gele vel. Plak nu de zwarte en gele skyline op elkaar, waarbij je het zwarte papier een millimeter verschuift, zodat het geel naar voren komt. Goed kijken van welke kant de maan schijnt, en welk deel van de huizen dus door de maan wordt verlicht. Aan die verlichte kant moet je het geel zien. Plak de maan op het blauwe vel, en de huizenrij eronder. Snijd de ondergrond eventueel bij en klaar is je avondtafereel!


Alle afzonderlijke werken bij elkaar, vormen een mooi groepswerk.

Beeldaspecten die in deze les aan de orde komen: licht.
Technieken: knippen, snijden, plakken. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten