donderdag 18 februari 2010

In de stijl van Thierry Noir

Door Brittany, groep 8

Benodigheden:
  1. wit tekenpapier op A4 formaat
  2. viltstiften
  3. zwarte markeerstiften, dun en dik
  4. foto's van werk van Noir
Thierry Noir (Lyon, 1958) is een Franse kunstenaar die in 1982 naar Berlijn verhuisde, aangetrokken door muzikanten als David Bowie, Lou Reed en Iggy Pop die daar toen woonden. Vanaf 1984 schildert hij grote portretten aan de westkant van de Berlijnse muur. Niet om de muur mooier te maken, maar om de gekte ervan te laten zien. Typerend voor Noir zijn bonte hoofden en profil gezien, gereduceerd tot een soort pictogram met een grote neus en dikke lippen en schotelachtige ogen.

East Side Gallery, Berlijn

De East Side Gallery (zie foto, 2006) is een 1300 meter lang restant van de 3,60 meter hoge Berlijnse Muur en nu de grootste openlucht kunstgalerie ter wereld. Hier kun je de werken van Thierry Noir zien.
We bekijken en bespreken het werk van Thierry Noir.
Dan tekenen de leerlingen hoofden in de stijl van Noir: profielen van hoofden die naar links of rechts. Het tekenvel moet volledig worden gevuld, dus ook halve hoofden op de randen (beeldaspect: afsnijding).
Kies voor het inkleuren drie kleuren viltstift. Omlijn alles met een dikke zwarte markerstift. Kleur de stukken tussen de hoofden in met een vierde kleur, of, zoals in het voorbeeld, vul de ruimtes om met een patroon in fineliner.

Beeldaspecten in deze les: ruimte (overlapping), vorm (patronen), lijn (dikke zwarte randen). 
Techniek: tekenen, kleuren, patronen tekenen.

Door Danjel, groep 8

Geen opmerkingen:

Een reactie posten