donderdag 6 januari 2011

Sneeuwmannen in het bos

Benodigdheden:
  1. grijs of lichtblauw knutselpapier op A4 formaat
  2. wit stencilpapier
  3. wit tekenpapier op A4 formaat
  4. restje zwart knutselpapier
  5. plakkaatverf
  6. kwast
  7. pot water
  8. viltstiften
  9. lijm
Op de site 'Lesson this' vond ik deze leuke opdracht voor de winter. Door de techniek van het scheuren van papier krijg je een voelbaar landschap (beeldaspect: textuur).
Schilder een vel wit tekenpapier groen. Gebruik waterige verf en meng diverse kleuren, zodat het niet een egaal groen geheel wordt. Leg dit vel te drogen.
Scheur van wit stencilpapier bergen en leg deze overlappend op een vel grijs of lichtblauw knutselpapier. Gebruik de rechte kanten voor de onderkant. Stukjes die over de rand van het gekleurde papier komen, kunnen later worden weggesneden. Scheur enkele sneeuwpoppen uit wit stencilpapier. Scheur uit een restje zwart papier hoeden voor de sneeuwpoppen. Scheur een paar wolken uit het witte stencilpapier. Teken op de achterkant van het groen geschilderde vel met potlood enkele dennen in verschillende groottes. Scheur deze uit.
Schik alle onderdelen op het blauwe of grijze vel zodat er een mooie compositie ontstaat. De sneeuwmannen kunnen gedeeltelijk achter de sneeuwheuvels verdwijnen . Leg de grootste dennen vooraan en de kleinere verder naar achter om diepte te creƫren (beeldaspect: ruimte). Ook de bomen mogen deels achter de sneeuwheuvels verdwijnen. Plak alles vast. Knip eventuele restjes aan de zijkanten van het papier weg. Teken met viltstift knopen en een neus op de sneeuwmannen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten